Een keer in de zoveel tijd roept Bernie Ecclestone weer eens wat. Meestal recht voor z’n raap en dat is in dit geval niet anders. Hij ligt er niet wakker van als Ralf Schumacher en Giancarlo Fisichella geen stoeltje vinden.In 1997 vertegenwoordigden Schumacher en Fisichella als teamgenoten bij Jordan een nieuwe generatie in opkomst, een generatie die in de toekomst wereldtitels zou winnen. Zover kwam het niet. Anno 2007 moeten beiden op een stoeltje bij Force India hopen om hun pensioen te kunnen uitstellen.

Ecclestone heeft er niets op tegen als beiden, al dan niet noodgedwongen, hun heil elders besluiten te zoeken. ,,Zowel Ralf als Fisichella heeft voor goede teams gereden, maar toen kwamen ze niet goed uit de verf”, zegt de bejaarde Brit in gesprek met Auto Motor und Sport.

,,Als Fisichella bijvoorbeeld kopman van Renault was geweest, dan wist het team niet eens dat hun auto titels kon winnen. Volgens mij heeft hun terugval vooral met het vertrek van Alonso te maken.”

,,Ze moeten zich goed afvragen of het zin heeft om naar kleinere teams over te stappen, al kan het natuurlijk ook zo zijn dat een andere omgeving verfrissend en bevrijdend werkt, zodat de zaken plotseling wel lopen zoals het zou moeten.”

In wie Ecclestone meer vertrouwen heeft, afgezien dan van Lewis Hamilton? ,,Die jongen uit Polen, Kubica heet hij, geloof ik. Ook Vettel heeft het goed gedaan. Het doet me deugd om coureurs van kleinere teams zo goed te zien presteren.”

KVN