Bernie Ecclestone vindt Sebastian Vettel ‘een aanwinst voor de gehele Formule 1’ en een ‘kampioen van het volk’, die volgens hem nog jaren de dienst gaat uitmaken in de koningsklasse.

Aan het Duitse Sport Bild laat Ecclestone weten dat hij de tweevoudig wereldkampioen behalve om zijn resultaten en snelheid ook om wie hij als persoon is een zegen voor de Formule 1 vindt: “Sebastian is echt een kampioen van en voor het volk”, meent Ecclestone. “Hij is het type kampioen waar de fans zich goed mee kunnen identificeren.”

Volgens Ecclestone staat de 24-jarige Vettel met zijn twee opeenvolgende kampioenschappen bovendien pas aan het begin van een lange en succesvolle periode. “Sebastian zal alleen maar beter worden, want hij is heel leergierig en pakt dingen snel op. Ook in 2012, 2013 en 2014 zal hij degene zijn die de rest moet verslaan in de strijd om de titel”, voorspelt de Engelsman.

“Sportief gezien bevindt hij zich nu namelijk in eenzelfde positie als waarin Michael Schumacher zich bij Ferrari bevond”, vergelijkt Ecclestone Vettel met zijn oudere landgenoot, die van 2000 tot en met 2004 vijf titels op rij pakte voor de Scuderia.

“Sebastian is de beste coureur op de grid en geen van zijn rivalen heeft het totaalplaatje zo goed op orde als hij dat momenteel heeft bij Red Bull. Ik denk daarom ook dat we nu aan het begin van een tijdperk staan waarin Vettel met Red Bull de dienst uitmaakt, net zoals Schumacher dat een tijd lang bij Ferrari heeft gedaan.”