Bernie Ecclestone is vastbesloten van de Australische Grand Prix een nachtrace te maken en een compromis is voor hem niet goed genoeg. Komt er geen nachtrace, dan lijkt het erop dat de race van de kalender verdwijnt.Ecclestone denkt dat een nachtrace in Melbourne wereldwijd meer toeschouwers oplevert en dat is precies waar het hem om te doen is. De organisatie sluit een nachtrace uit vanwege de investeringen die dat vraagt.

Daarop stelde Ron Walker, voorzitter van de Australische Grand Prix-organisatie, voor om de aanvangstijd te verschuiven. Door de race om 17:00 uur lokale tijd te starten zou de race in Nederland om 07:00 uur beginnen.

Ecclestone vindt dat nog steeds niets. ,,Dit is niet het antwoord waarop ik had gehoopt”, reageert hij in The Age. ,,Het moet echt een nachtrace worden, want het verschuiven van de starttijd maakt ook niet zoveel uit.”

,,Het zou mooi zijn als de race 's middags live op televisie te zien is in Europa, maar dan zullen we in Australië midden in de nacht moeten starten, denk ik”, vervolgt Ecclestone. Grote kans dat het in 2010 aflopende contract van Melbourne anders niet wordt verlengd.

Maar dat kan hij vergeten, zegt Tim Holding, minister van Toerisme. ,,Er komt absoluut geen nachtrace en veel verder dan vijf uur kunnen we ook niet gaan.” Aanstaande zondag begint de race om 15:30 uur lokale tijd. Dat is al anderhalf uur later dan gewoonlijk.

KVN