Bernie Ecclestone snapt niet dat de FOTA bezorgd is over de nieuwe regels van de FIA voor 2010. De FOTA drukte daar gisteren haar zorgen over uit en wil dringend spreken met de autosportbond. Volgens Ecclestone hebben de teams oogkleppen op.Als de FOTA (Formula One Teams’ Association) met een verklaring komt, hoef je nooit lang te wachten op de reactie van Bernie Ecclestone. En meestal kun je ervan uitgaan dat hij het niet met de teambazen eens is. Zo ook rondom de regels voor volgend seizoen, en dan met name het budgetplafond – iets waarover de FOTA gisteren vergaderde.

“De grote teams snappen het niet. Het zit niet in hun DNA om geld te verdienen met de Formule 1. Het enige dat ze willen doen, is uitgeven, uitgeven, uitgeven”, reageerde Ecclestone in de Daily Express.

“Vreemd toch, dat wij ze een plan aanbieden in een tijd waarin ieder ander in de commerciële wereld kosten probeert te besparen, maar dat sommigen dan niet blij zijn?” vervolgt hij.

Volgens Ecclestone is het juist nu het moment voor de fabrikanten in de Formule 1 om hun uitgaven drastisch in te perken. “Wat voor indruk maak je nou als je als bestuur van een van de fabrikanten die geld verliest de kans afslaat om enorm veel kosten te besparen?”

JK