Bernie Ecclestone pleit ervoor volgend jaar met banden te rijden die het maximaal honderd kilometer volhouden. Hij denkt dat dit de actie op de baan ten goede komt.

Aan het Italiaanse Gazetta dello Sport laat Ecclestone weten dat het hem wel wat lijkt als de banden die Pirelli volgend jaar gaat leveren een beperkte levensduur hebben, want volgens hem worden de races veel leuker als de coureurs herhaaldelijk naar de pits moeten voor nieuw rubber.

Aangezien een raceafstand minimaal driehonderd kilometer bedraagt, pleit Ecclestone ervoor banden te gebruiken die het slechts honderd kilometer volhouden, zodat iedere rijder ten minste twee pitstops moet maken.

"Het publiek wil meer inhaalacties zien en de beste races zijn altijd die waarin veel gebeurt", zegt Ecclestone. "Als de banden maar honderd kilometer goed blijven – en je ook nog afspreekt dat je de race moet starten op dezelfde banden waarmee je kwalificeert – zijn er meer pitstops op verschillende momenten in de race en is er meer verwarring."

Behalve deze proefballon laat Ecclestone ook nog wat los over de zakelijke kant van de deal die onlangs met Pirelli is beklonken: "Elk team betaalt 1,35 miljoen euro aan Pirelli voor het leveren van banden", verduidelijkt hij. "Pirelli betaalt echter voor de reclame langs de baan, dus de teams verdienen zo een deel van hun investering weer terug."

Volgens Ecclestone waren er bovendien vijf bandenleveranciers in de running, maar kon uiteindelijk alleen Pirelli in 2011 al instappen. "Michelin, Hankook, Avon en Continental hadden ook interesse. Zij redden het echter niet volgend jaar al hun intrede te doen. De keuze viel dus op Pirelli."