Bernie Ecclestone probeert eigenhandig de crisis over het gebruik van klantenchassis’ op te lossen. De Formule 1-baas wil een vergadering beleggen om de problemen uit te praten.Nadat stewards gisteren onderdelen van de Toro Rosso STR2 in beslag namen, was het onduidelijk of het team aan de eerste vrije training zou deelnemen. Scott Speed en Tonio Liuzzi waren echter gewoon van de partij. Om een escalatie van de situatie te voorkomen schijnt Bernie Ecclestone nu alle teambazen te hebben opgeroepen voor een spoedoverleg.

FORMULE 1 RaceReport was gistermiddag getuige van een lange discussie tussen Spykers tammanager Colin Kolles en sportief directeur Daniele Audetto van Super Aguri. De twee schermden hun gesprek zorgvuldig af voor meeluisterende journalisten, maar waren het ogenschijnlijk met elkaar eens.

Korte tijd later liep Kolles met een grote A4-enveloppe het kantoor van de FIA binnen. Daarin bleken dus later tekeningen te zitten van zowel de Red Bulll RB3 als de STR02. Wordt vervolgd.

MB