Bernie Ecclestone gunt Italië geen tweede Grand Prix. Daarmee zijn de kansen op een stratenrace in Rome aanzienlijk geslonken.

Rome wil graag een stratenrace organiseren, naast de reguliere Italiaanse Grand Prix op het historische circuit in Monza. In een brief aan burgemeester Gianni Alemanno, heeft Ecclestone echter laten weten dat hij daar geen voorstander van is.

“Hij heeft het voorstel voor een Grand Prix in Rome niet geheel verworpen”, zegt Alemanno in Repubblica. “Echter wil hij maar één race in Italië: of op Monza, of in Rome, of roulerend. We hebben altijd gezegd dat als het zou aankomen op een keuze tussen Rome of Monza, we een stap terug zouden doen. We moeten de plannen dus heroverwegen.”

“Dit is een nieuw besluit”, vervolgt Alemanno. “Lange tijd verzekerde Ecclestone me dat het mogelijk zou zijn twee races in Italië te houden. Nieuwe afspraken met de teams om het aantal races te beperken, hebben hem echter genoodzaakt hierop terug te komen.”

De promoter van de race, Maurizio Flammini wil graag om tafel gaan met de organisatie in Monza. “Ecclestone heeft voorgesteld om Rome en Monza afwisselend de Italiaanse Grand Prix te laten organiseren”, zegt Flammini tegen persbureau ANSA. “Wij willen graag de Automobile Club Milano en circuiteigenaar SIAS spreken om te kijken of samenwerking mogelijk is.”