Na een bezoek van Bernie Ecclestone aan Griekenland, is de Formule 1-baas enthousiast geraakt over een Grand Prix in de Griekse hoofdstad Athene. Ecclestone bezocht het Hellinikon Olympisch Complex om te kijken of het geschikt is voor een toekomstig Formule 1-circuit

Het complex ligt bij het voormalige vliegveld van Athene, dat in 2001 werd gesloten. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 vonden er onder andere basketbal, honkbal en kajak wedstrijden plaats. Lokale projectontwikkelaars bekijken nu wat er met het complex gedaan kan worden. Het bouwen van een circuit leek vorig jaar nog uitgesloten, maar sinds het bezoek van Ecclestone, is dat idee weer nieuw leven ingeblazen. De Brit wil namelijk liever geen Grand Prix die verder in het binnenland wordt gehouden.

,,Waarom zou je naar een geschikte plaats zoeken dat verder dan tachtig kilometer buiten Athene ligt”, vroeg Ecclestone zich af. ,,Hier heb je alles.”

Griekenland aast al langer op een Grand Prix in het land, maar men verwachtte dat het circuit meer buiten de stad zou komen te liggen. De minister van Milieu en Volkshuisvesting George Souflias had vorig jaar namelijk gezegd dat Hellinikon een groot openbaar park zou worden. ,,Ik ben niet tegen een Grand Prix in Griekenland”, vertelde de minister. “Maar niet in een drukbevolkt gebied en alleen met geschikte infrastructuur en faciliteiten.”

LP