Bernie Ecclestone is er zeker van dat FIA-voorzitter Max Mosley in oktober niet opgaat voor herverkiezing. Het aftreden van Mosley is één van de eisen van de FOTA om zich aan de Formule 1 te conformeren.Mosley en de FOTA maakten een groot scala aan afspraken om de sport weer in rustig vaarwater te brengen. De FOTA reageerde hier iets te enthousiast op, waarna de Brit weer fel van leer trok.

Daarna stapte de FOTA ook nog eens uit het overleg met de FIA en de andere teams. Dus stormt het weer. Desondanks is Ecclestone er zeker van dat de rol van Mosley binnenkort is uitgespeeld.

“Ik twijfel er absoluut niet aan. Zolang ik met Max werk, heeft hij altijd gedaan wat hij zegt. Ik heb Max hoog zitten”, vertelt Ecclestone aan The Times. “Daarom reken ik er op dat hij ook nu zijn woord houdt.”

Ecclestone geeft prijs dat uitlatingen van de FOTA inderdaad reden zijn voor de oprisping van de FIA-baas. “Max had met Luca di Montezemolo, de baas van Ferrari en topman van de FOTA, afgesproken dat er niet met modder gegooid zou worden. Dat gebeurde alsnog en dat stak hem.”

In ieder geval heeft Ecclestone er het volste vertrouwen in dat het goed zit met de toekomst van de Formule 1. “Er zijn ongetwijfeld een aantal mensen die graag een alternatieve klasse willen starten. Maar nee, ik verwacht niet dat het gaat gebeuren. Ik denk dat het veel te moeilijk is een piratenserie te beginnen; in de Formule 1 is alles al geregeld.”

Als opvolger van Max Mosley wordt overigens meervoudig rallykampioen Ari Vatanen genoemd.

KVN