Bernie Ecclestone hoopt dat Michael Schumacher ook na zijn carrière als coureur in de Formule 1 actief blijft. De Brit ziet hem graag als teambaas verder gaan.

“Met zijn ervaring en talent zou hij van wereldklasse zijn”, zegt Ecclestone tegenover persbureau DPA. Hij verwacht overigens niet dat Schumacher op korte termijn de overstap zal maken. Volgens Ecclestone is de Duitser nog niet klaar met rijden.

“Ik zie hem pas stoppen als zijn team totaal niet competitief meer is en hij echt denkt dat het genoeg is geweest”, aldus Ecclestone. Naast een mogelijke toekomst als teambaas behoort overigens ook een overstap naar de DTM tot de opties voor Schumacher. Dat suggereerde Mercedes-chef Norbert Haug deze week in het Oostenrijkse tijdschrift Sportwoche.

Schumacher viert dit weekend in Spa dat hij twintig jaar actief is in de Formule 1, nadat hij er in 1991 debuteerde voor Jordan. Zijn manager Sabine Kehm sluit niet uit dat het 25-jarig jubileum er ook nog van komt. “Met Michael weet je het maar nooit”, zegt ze.