Er zit weer wat schot in de poging van Donington Park om in 2010 de Engelse Grand Prix te organiseren. De lokale overheid heeft het verzoek van het circuit voor een grote verbouwing ‘geldig’ verklaard. Nu moeten de plannen nog door een milieutest komen.Een politicus van het district North West Leicestershire vertelde tegenover Press Association dat hij verwacht dat er aan het einde van dit jaar een definitieve beslissing kan worden genomen over de plannen van Donington, die zo’n 175 miljoen dollar gaan kosten.

Bernie Ecclestone heeft het circuit al toegezegd dat het de Grand Prix van Engeland in 2010 mag organiseren. Voorwaarde is wel dat het circuit, de pit en de paddock aan bepaalde maatstaven voldoen. Daarvoor moet er het nodige verbouwd worden.

Een definitieve toestemming is daar nog niet voor gegeven, maar na een hoop rompslomp en relletjes afgelopen tijd, lijkt er weer schot in de zaak te zitten. Het verzoek van Donington voor de verbouwing is in elk geval geaccepteerd door de lokale overheid.

Wat nu rest, is dat er bekeken moet worden wat voor invloed de oplapping van het circuit heeft op de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast.

JK