Fernando Alonso en zijn team Ferrari zijn er na de Grote Prijs van België weer helemaal van overtuigd dat ze kans op de titel maken, al weten zowel Alonso als teambaas Stefano Domenicali dat Ferrari de auto moet blijven verbeteren.

Alonso is door de tweede plaats die hij op Spa-Francorchamps heeft behaald naar de tweede plek in het kampioenschap opgeklommen, maar zijn achterstand op lijstaanvoerder Sebastian Vettel liep wel zeven punten verder op en bedraagt nu 46 punten.

“Toch zie ik dit als een goed resultaat met oog op mijn titelambities”, verklaart Alonso. “In races zoals die in België, waarin Vettel en Red Bull ongenaakbaar waren, verdienen ze de overwinning gewoon en moeten wij ons erop richten de schade te beperken.”

“De tweede plaats is, na hoe teleurstellend de races in Duitsland en Hongarije zijn verlopen, sowieso een opsteker voor ons. We hebben wat van het optimisme terug dat we vlak voor de zomerstop hadden verloren, dus ook in die zin was het een goed weekend.”

Titelkansen
Kijkend naar de tussenstand denkt Alonso dat de strijd ondanks zijn achterstand nog open is. “Het vorige seizoen is daar het beste voorbeeld van”, oppert de Spanjaard. “Toen stond ik na de Grand Prix van Italië 41 punten voor op Sebastian, maar tegen de tijd dat we naar Amerika gingen voor de race in Austin stond ik vijftien punten achter, wat wel laat zien dat de situatie snel kan veranderen.”

“Wij moeten dus hopen dat we onze auto kunnen blijven ontwikkelen, zodat onze prestaties beter worden en wij dit keer het tegenovergestelde kunnen doen van wat er vorig jaar gebeurde en deze achterstand kunnen inlopen.”

Volgens Alonso is dat mogelijk: “We hebben eerder dit jaar de plank misgeslagen met een aantal updates, maar alles dat we nu brengen doet het goed en levert op wat we verwachten. Dit geeft ons de hoop dat we het gat kunnen verkleinen en de goede vorm die we in het begin van het seizoen te pakken hadden kunnen herleven. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken, zullen we snel zien.”

Domenicali
Teambaas Stefano Domenicali constateert eveneens dat Ferrari progressie maakt, maar weet ook dat het ‘nog niet genoeg’ is. “We moeten nog een extra ‘stap’ maken met de auto”, vertelt hij aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “We hebben namelijk gezien dat Red Bull zich ook heeft verbeterd, dus wij moeten nog grotere stappen vooruit zetten met de ontwikkeling van de F138.”