Fernando Alonso en Felipe Massa waren na afloop van de kwalificatie aangenaam verrast met hun resultaat: tweede voor Alsonso, derde voor Massa.

“We zitten minder dan twee tienden achter Red Bull en dat is veel beter dan we hadden verwacht”, meldde Alonso na afloop. “Zeker op basis van onze resultaten in de eerste zes races is dit boven verwachting.”

Toch zat het goede resultaat er al sinds de vrije trainingen aan te komen, zegt de Spanjaard. ”De auto is het hele weekend al prima, dus dat belooft wat vooor morgen. Ik kijk erg uit maar de race.”

Toch houdt Alonso een slag om de arm. De weersvoorspelling zou namelijk gunstig kunnen uitpakkken voor concurrent McLaren. “Het lijkt erop dat zij hun afstelling hebben aangepast op regen. Ze hebben enorm veel downforce en dat is in een natte race in hun voordeel.”

Teamgenoot Felipe Massa tooonde zich ook content met zijn derde plek. Hij kwalificeerde zich twee honderdsten achter Alonso. “Vergeleken met de teams die aanvankelijk voor ons stonden, zoals McLaren, lijken we vooruitgang te hebben geboekt”, aldus Massa.