Laat Bernie maar kletsen, moeten ze bij Virgin gedacht hebben. Ondanks bezordheid van Ecclestone staat het team er financieel prima voor

Dat zegt Virgins CEO Graeme Lowdon in een reactie op recente uitlatingen van Bernie Ecclestone. Die liet zich ontvallen dat hij niet vreemd zou opkijken als Viring Racing aan het eind van het seizoen kopje onder gaat. Geen sprake van, aldus Lowdon in een interview met Autosport.com.

“Bernie mag zeggen wat hij wil, maar wij werken ondertussen gewoon door. Misschien hadden we hem van tevoren moeten informeren over onze financiële toestand, maar we nemen maar aan dat hij de andere teams bedoelt. Wij zijn al bezig met volgend jaar en zullen er dan ook zeker bij zijn in 2011, omgeacht het verdere verloop van het huidige seizoen.”

Volgens Lowdon is Virgin Racing financieel gezond omdat het op een lager budget opereert dan de andere teams. Virgin kwam in de Formule 1 onder de belofte van het voorgestelde budgetplafond van veertig miljoen dollar. Dat budgetplafond kwam er nooit, maar het team laat zich er op voorstaan dat het toch met dat voor Formule 1 minimale budget kan opereren.

“Door ons budget kunnen we al snel quitte spelen met onze sponsorinkomsten. Dat hebben we altijd gewild omdat het anders niet verantwoord zou zijn om een Formule 1-team te beginnen. Als we honderd miljoen dollar per jaar nodig zouden hebben om het team te runnen zou het heel moeilijk worden om quitte te spelen, maar zulke bedragen geven wij dan ook niet uit.”

Ondanks het geringe budget en de beperkingen die dat met zich meebrengt, is Lowdon trots op de sportieve vooruitgang die zijn team boekt. “Het begin was moeilijk, maar nu gaat het steeds beter. In Silverstone hebben we een flink pakket vernieuwingen aan de auto aangebracht, en ook de betrouwbaarheid gaat met sprongen vooruit.”