Giancarlo Fisichella werd als reddende engel binnen gehaald bij Force India en vooralsnog lijkt hij zijn geld dubbel en dwars waard. In beide sessies liet hij van zich spreken, tot groot genoegen van Vijay Mallya.,,Ik had toch gezegd dat we een flinke stap vooruit zouden maken, nou ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat ik niet zat te fantaseren.” Mallya doelt op de twaalfde en negende tijd die Fisichella in de trainingssessies klokte. Sutil kon niet aanhaken en moest genoegen nemen met tweemaal een zeventiende tijd.

Fisichella was uiteraard in zijn nopjes met zijn prestatie. De Italiaan heeft veel kritiek gekregen op zijn komst naar Force India. Zelfs Bernie Ecclestone mengde zich in de discussie door te verklaren dat Fisichella met pensioen moest gaan. De voormalig Renault-coureur is echter vastberaden om te tonen dat hij nog wel degelijk van waarde kan zijn.

Volgens Fisichella is het resultaat van de eerste trainingssessies een goed begin en een signaal dat het team een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt. ,,Het ziet er veelbelovend uit. Ik ben tevreden met het werk dat we verzet hebben. De onderlinge samenwerking gaat erg goed. Dit is een mooie start, maar we zijn er nog niet.”

Ook Sutil erkent dat auto beter is dan die van vorig seizoen. Dat hij Fisichella niet kon volgen, kwam omdat hij ‘last’ had van verkeer.

Ondertussen weet Mallya niet waar hij het zoeken moet van vreugde. ,,Het halen van de tweede kwalificatiesessie is een belangrijk doel voor ons. Ik had gedacht dat we halverwege het seizoen daarvoor in aanmerking zouden komen. Maar zoals het nu gaat… Ik zou ongelooflijk blij zijn als we dat al in de eerste race voor elkaar kunnen krijgen.”

LV