Formule 1-fans met een satellietontvanger zullen ongetwijfeld wel eens naar een Grand Prix op het Engelse ITV gekeken hebben. Vanaf volgend jaar kunnen ook Nederlandse fans met BBC genieten van Engels commentaar.De vijfjarige deal markeert het einde van een tijdperk. ITV begon twaalf jaar geleden met het uitzenden van Formule 1 in Engeland.

De uitzendingen werden, net als in Nederland, regelmatig onderbroken door reclameblokken. BBC zendt daarentegen geen reclameblokken uit, waardoor de sportliefhebber volop aan zijn trekken zal komen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone: ,,Ik ben erg blij dat we deze deal met de BBC hebben kunnen sluiten. Het is een opwindende periode in de Formule 1 en de BBC heeft een aantal zeer innovatieve ideeën om de Engelse fanbasis vast te houden en uit te breiden."

De overeenkomst bevat rechten voor zowel televisie, radio en internet. De BBC wil namelijk ook via zijn BBC Sport-website beelden uit gaan zenden.

Of de vaste presentatoren Mark Blundell, James Allen en pitreporter Martin Brundle meeverhuizen naar de BBC is nog onduidelijk.

MT