Bernie Ecclestone ziet vooralsnog geen brood in high definition-uitzendingen. Volgens de commerciële baas kunnen nog niet voldoende kijkers HD ontvangen.

Uit een onlangs gehouden enquête onder Formule 1-liefhebbers blijkt er behoefte bestaat aan HD-uitzendingen. Ecclestone stelt dat de cameratechnologie er klaar voor is, maar dat hij wil wachten tot een substantieel deel van het kijkerspubliek ook daadwerkelijk kan profiteren van de hogere beeldkwaliteit.

“Ik heb de BBC gevraagd hoeveel mensen HD kunnen ontvangen en dat blijkt ongeveer twintig procent te zijn van de mensen die Formule 1 kijkt”, zegt Ecclestone tegenover Autosport. “De televisiezenders moeten aangeven of er meer mensen gaan kijken als het in HD wordt uitgezonden of dat er mensen afhaken als dat niet gebeurt. Als de vraag groot genoeg is, doen wij er alles aan om optimale kwaliteit te leveren.”

Ecclestone werkt nauw samen met Formule 1-sponsor LG over een mogelijke overschakeling naar HD. Beide partijen denken dat die stap op zijn vroegst in 2012 kan worden gezet. In Canada werd zelfs al even geëxperimenteerd met 3D-cameras, maar die technologie staat nog te veel in de kinderschoenen om voor de Formule 1 te kunnen worden gebruikt.

“Veel mensen zeggen dat 3D de toekomst is”, aldus Ecclestone. “Maar het is helemaal geen 3D, het is anderhalve D.”