Naast de bevestiging dat Abu Dhabi per 2009 een Grand Prix organiseert, is er tevens een demonstratie gegeven. Onder meer Fernando Alonso en Kimi Raikkonen waren aanwezig.In 2009 kan Bahrein zich niet meer beroepen op het exclusieve recht een Grand Prix in het Midden-Oosten te mogen organiseren. Daar spelen Bernie Ecclestone en Abu Dhabi nu handig op in door alsnog een tweede race te organiseren, want eerder deze week werd bekend dat Bahrein tot in het volgende decennium op de kalender staat.

Waarschijnlijk komt er aan het begin en aan het einde van het seizoen een race in het Midden-Oosten.

Ecclestone neemt de aankondiging vrij serieus en heeft de teams gevraagd met de showcars van 2006 ter opluistering een Formule 1-demo te verzorgen. Deze demonstratie werd gehouden in het centrum van Abu Dhabi, de race zelf wordt per 2009 verreden op het Yas Island.

Circuitbouwer Herrmann Tilke wordt verantwoordelijk voor het ontwerp en heeft FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper verteld dat het één van z'n grootste uitdagingen wordt.

De zachte, zandige grond betekent dat er een stevige fundering gelegd zal moeten worden en dat dit met beperkte middelen moet gebeurden. Tilke moet het circuit eind 2008 af hebben. Voor de eerste race moeten er vijf hotels klaar zijn die op loopafstand van het circuit liggen, waarna er nog meer bijgebouwd worden.

Naast Raikkonen en Alonso waren ook Felipe Massa (Ferrari), Nelsinho Piquet (Renault), Ralf Schumacher (Toyota), Christian Klien (Honda), Timo Glock (BMW), Scott Speed (Toro Rosso), Michael Ammermüller (Red Bull) en Sakon Yamamoto (Super Aguri) aanwezig bij het Formule 1-festival. Rubens Barrichello was er ook, maar hij stapte niet achter het stuur.

Williams en Spyker konden niet meedoen omdat de datum van hun launch niet lekker uitkwam voor een retourtje Abu Dabi. Daarnaast beschikt Spyker ook niet over een demo-auto en heeft Williams deze week nog met de interim-bolide in Valencia getest.

Spyker, voor twintig procent in handen van Abu Dhabi, heeft wel Adrian Sutil en Christijan Albers afgevaardigd alsmede teambaas Colin Kolles. Hij werd geflankeerd door zijn collega's Flavio Briatore, Ron Dennis, Nick Fry, Aguri Suzuki en Christan Horner en Toro Rosso's mede-eigenaar Gerhard Berger.

Zie gerelateerde fotoalbums voor meer foto's uit Abu Dhabi