In Imola halen de Formule 1-teams traditiegetrouw hun motorhomes en trucks van stal. Ieder seizoen opnieuw pakken de teams weer groots uit. Maar niet zo groots als Red Bull, dat met het nieuwe, gigantische Energy Station de show steelt.

Vorig seizoen viel Red Bull al op met het immens grote motorhome, nu is er nog een schepje bovenop gedaan. Nog geen jaar later is het oude Energy Station alweer verleden tijd. Nu de Oostenrijkse firma twee Formule 1-teams heeft, naast Red Bull Racing ook Scuderia Toro Rosso, is besloten om een twee-onder-één-kapmotorhome in te zetten.

Hier was speciale toestemming van Bernie Ecclestone voor nodig. De firma laat trouwens sowieso al niks aan het toeval over, want er wordt al vanaf december aan gewerkt. De afmetingen liegen er niet om: 31 meter lang, veertig meter breed en 6 meter hoog. Daartegenover staat dat het aantal onderdelen met eenderde is teruggebracht.

Red Bull zelf weet ook nog niet goed wat het met het Energy Station II aan moet. Simpelweg omdat het bedrijf niet weet hoelang het duurt voordat het geheel is opgebouwd. Voor het opbouwen in San Marino is vijf dagen uitgetrokken. Om ervoor te zorgen dat het motorhome het gehele Europese seizoen gebruikt wordt en op tijd in elkaar is gezet, is er een speciale crew gevormd die zich alleen maar met de op- en afbouw hiervan bezighoudt.

De foto’s:

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

De concurrentie:

Renault

McLaren

Ferrari

Honda

Toyota

Williams

BMW

Midland F1

Super Aguri