Er komt een nieuw Formule 1-waardig circuit in Flins-les Mureaux, even ten noordoosten van Parijs. De baan moet in 2011 klaar zijn, en vanaf dat jaar de Grand Prix van Frankrijk gaan huisvesten. De strijd om de organisatierechten van de Grand Prix barstten los toen bleek dat Magny-Cours, de huidige locatie van de Grand Prix, niet in staat was de vereiste miljoenen op tafel te leggen. Uit de lijst met vier overgebleven kandidaten is vandaag Flins-les Mureaux overgebleven als winnaar.

Het circuit moet nog wel even worden aangelegd, een project dat begroot is op 112 miljoen euro. Niet gek in een periode waarin veel Europese circuits de rechten voor het houden van een Grand Prix amper nog kunnen betalen.

Bovendien is het allerminst zeker dat er ooit een Grand Prix verreden gaat worden op het circuit: Bernie Ecclestone heeft op dat vlak nog geen enkele toezegging gedaan.

Wat al wel bekend is: het circuit krijgt een recht stuk van een kilometer lang en heeft een totale lengte van 4,5 kilometer. Geen cijfers om warm of koud van te worden. Wel opmerkelijk is dat de naam van Hermann Tilke, zo onderhand de vaste huisarchitect van de Formule 1, niet bij het project betrokken is.

De omloop wordt getekend door de Fransman Jean-Michel Wilmotte, in samenwerking met het Britse bedrijf Apex UK.

MB