De Franse senaat heeft een wetswijziging goedgekeurd om de bouw van een Formule 1-circuit in de buurt van Parijs mogelijk te maken. Hierdoor zou Frankrijk in 2011 weer een Grand Prix kunnen huisvesten.De wetswijziging was een idee van vier senatoren. Het moet de voorbereidingen voor een Franse Grand Prix in 2011 versnellen door de nodige bureaucratische rompslomp te omzeilen bij de bouw van een nieuw circuit. Dat circuit moet in Flins-sur-Seine worden gebouwd, zo’n 40 minuten rijden van Parijs.

Frankrijk staat zowel dit als volgend seizoen niet op de Formule 1-kalender, omdat Magny-Cours ter ziele ging door de economische situatie. Gek genoeg voerden de initiatiefnemers juist de economische situatie aan als argument voor een nieuw circuit. Volgens hen zou terugkeer in de Formule 1 onderdeel moeten zijn van economisch herstel.

Tegenover de Franse sportkrant L’Equipe laten de senatoren weten dat ze denken dat het bij een vlotte gang van zaken mogelijk is om Frankrijk in 2011 terug te laten keren in de Formule 1.

Wel zijn er nog wat vraagtekens. Er is nog geen grote sponsor voor het project. Ook moeten Bernie Ecclestone en de FIA het circuit nog goedkeuren. Verder zijn er vanuit het departement waar gebouwd gaat worden (Yvelines) protesten te horen.

JK