De Franse Motorsportfederatie FFSA heeft woensdag bekend gemaakt dat ze een aanvraag heeft ingediend om de Franse Grand Prix van 2009 te organiseren.De toekomst van de Franse Grand Prix was onzeker na uitspraken van Bernie Ecclestone eerder dit jaar. De FOM-baas heeft diverse malen laten weten niet terug te willen naar Magny-Cours na 2008. De FFSA heeft echter een contract om de Franse Grand Prix tot en met 2010 te mogen organiseren.

FFSA voorzitter Nicolas Deschaux laat via een persbericht weten met de aanvraag vooruit te lopen op de algemene vergadering van de Federatie, die morgen plaatsvindt. ,,De algemene vergadering moet natuurlijk definitief beslissen over het indienen van de Franse Grand Prix op de FIA kalender en over de toekomst van de Franse Grand Prix na 2010.”

Tijdens de Grand Prix van afgelopen weekend werden door het management van het Magny-Cours-circuit plannen gepresenteerd voor een verdere vernieuwing van het circuit, om zo de kritiek van Ecclestone te kunnen pareren. De actie van Deschaux lijkt vooral een politieke zet om druk uit te oefenen op de FOM en zo de Grand Prix voor Magny-Cours te behouden tot en met 2010.

BR