Williams heeft in Jerez de FW34 voorgesteld. De nieuwe auto moet het rampzalige seizoen 2011 snel doen vergeten.

 

De FW34 is ontworpen onder leiding van Mike Coughlan, nadat de vorige technische directeur Sam Michael medio 2011 opstapte. Daarnaast heeft Williams motorleverancier Cosworth ingeruild voor Renault. Samen met het Franse merk behaalde Williams tussen 1989 en 1997 vier rijderstitels en vijf constructeurstitels.

 

“Dit is echt een frisse start voor ons”, zegt teambaas Frank Williams. “We hebben een nieuwe auto, nieuwe rijdersbezetting, nieuwe motor en nieuw personeel op belangrijke posten. Ook wil ik graag alle nieuwe partners welkom heten. Het team heeft een goede winter achter de rug en we zijn klaar voor een stevige strijd.”

 

Teammanager Mark Gillan vult aan: “We kijken enorm uit naar dit seizoen. In de fabriek is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de auto op alle fronten aan hoge kwaliteitseisen voldoet. We moeten ons gedurende het seizoen verder blijven verbeteren en het maximale uit de auto halen om goede prestaties te leveren.”

 

Pastor Maldonado gaat zijn tweede seizoen in bij Williams, terwijl Bruno Senna na HRT en Renault aan zijn derde team toe is in net zo veel jaren. Hoewel Williams blijft benadrukken dat de coureurs voor hun talent zijn geselecteerd, geeft de sponsorlijst een secundair motief weer. Gillette, Embratel, Head & Shoulders, OGX en MRV zijn nieuwe geldschieters, naast bestaande partners als PDVSA en Randstad.

 

Maldonado heeft hoge verwachtingen: “Ik heb vertrouwen in de FW34 en de Renault-motor”, zegt de Venezolaan. “Nu ik een jaar ervaring heb, kan ik het team veel beter helpen de auto te ontwikkelen. Ik hoop met goede resultaten de mensen in Venezuela te kunnen bedanken voor hun steun.”

 

Senna kan niet wachten tot de actie begint. “Dit is voor het eerst dat ik een volledig voorbereidingstraject kan doorlopen”, zegt hij. “Ik ben enorm gemotiveerd en kijk ernaar uit hard te werken. Ik hoop dat de tests succesvol verlopen en dat we in Melbourne goed voorbereid aan de start kunnen verschijnen.”