De GPDA en Bernie Ecclestone zijn voor. Even de laatste kwalificatiesessie aanpassen en het format is echt perfect. Daar is dan wel unanieme steun voor nodig. Maar Honda-teambaas Nick Fry is juist fan van de huidige kwalificatie en steunt de plannen vooralsnog niet.
Volgens Fry is het huidige format spectaculair genoeg en is met de spanningsopbouw in de laatste sessie niets mis. ,,Ik sta open voor suggesties, maar alleen als er een gegronde reden is om te veranderen. En die reden mis ik vooralsnog”, vertelt hij exclusief tegenover Formule 1 RaceReport-reporter Adam Cooper. ,,Als het aan mij lag, zou ik het zo laten als het is.”

De Honda-teambaas vermaakt zich dan ook opperbest tussen twee en drie op zaterdagmiddag. ,,Telkens valt er wel een coureur tussenuit waarvan je dat niet verwacht. Dat maakt het juist zo leuk. Na de tweede sessie is er even rust en daarna is het woord aan de tien snelsten.” Hoewel het op televisie misschien wat tegenvalt, is er achter de schermen genoeg te beleven. ,,We moeten ons enorm concentreren op ons werk. Alle teams hebben wel een keer fout gezeten, waardoor ze de ’cut’ niet haalden.”

Fry staat dus niet te springen om de kwalificatie te veranderen. Maar mits Honda door deze opstelling de veranderingen tegenhoudt, is er een mogelijkheid dat het team besluit niet langer haar poot stijf te houden. ,,We moeten niks veranderen alleen maar om het veranderen. Als er vanuit logisch oogpunt wordt besloten om de aanpassingen door te voeren, dan stemmen we voor. Maar ik zie de logica nog niet.”