Het aantal potentiële kopers voor het voormalige Honda-team lijkt groter dan aanvankelijk werd gedacht. Volgens Honda CEO Nick Fry meldden zich tot dusver dertig geïnteresseerden, waarvan er nu zo’n twaalf over zijn.Op dit moment vinden er besprekingen plaats in het Honda-hoofdkantoor in Tokio, waarbij bepaald wordt met welke partijen de gesprekken voortgezet zullen worden. Tot nu was slechts van een handvol partijen bekend dat zij interesse hadden in de overname van Honda, maar dat aantal blijkt veel groter te zijn.

,,Aan het begin was er sprake van enorme interesse; we werden benaderd door zo’n dertig gegadigden”, vertelt Fry aan autosport.com. ,,Toen Bernie Ecclestone vertelde dat hij ervan overtuigd was dat we in 2009 op de grid zouden staan, was ik daar niet zo zeker van.”

,,Maar toen het proces eenmaal van start ging groeide mijn vertrouwen. Het zit nog niet op honderd procent, maar we komen in de buurt”, aldus Fry.

Volgens Fry zal een potentiële koper waar voor zijn geld krijgen, met een team waar jaarlijks miljoenen in zijn geïnvesteerd en met een gekwalificeerd persoon als Ross Brawn aan de leiding.

Fry: ,,Het zijn moeilijke economische tijden, maar dit is een mooie kans. Ons doel is om de toekomst van het team op de lange termijn veilig te stellen. Dat doen we omdat Ross (Brawn, red.) en ik willen voorkomen dat we mooie praatjes houden en vervolgens weer op onze neuzen vallen.”

,,We hebben daarom dan ook een drie-, of zelfs vijfjarenplan voor ogen.”

LP