Na twee races met klasseringen in de toptien stond Williams na afloop van de Europese Grand Prix weer met lege handen. Zoals te vaak dit seizoen. Rubens Barrichello finishte in Spanje slechts als twaalfde.

Veel meer zat er niet in, besefte de Braziliaan na het vallen van de vlag. “Ik had de auto niet om in de punten te eindigen”, verzuchtte hij. “Ik doe echt mijn best en ben blij met de prestatie die ik heb geleverd, maar het was niet genoeg.”

Barrichello voelt mee met het team. “We beschikken over een aantal updates waar keihard aan is gewerkt en daarom spijt het me dat er geen betere resultaten tegenover staan. Ik vrees dat we ons tevreden moeten stellen met het verslaan van enkele auto’s die normaal sneller zijn.”

Ook voor teamgenoot Pastor Maldonado viel er weinig eer te behalen. De Venezolaan kwam slecht weg bij de start en ontworstelde zich in het lange vervolg van de race niet meer uit de achterhoede. “Ik kon niet uit de voeten op de hardere band, dus ik koos voor een vroege pitstop”, vertelt hij.

Als gevolg van zijn bandenproblemen schakelde Maldonado over naar een strategie bestaande uit drie pitstops. “Die vroege stop maakte het er niet gemakkelijker op omdat we met een andere strategie waren vertrokken. Het lukte niet om het verloren terrein weer goed te maken.”