Tony George, de voormalige baas van de Indianapolis Motor Speedway, wil helpen de Formule 1 terug te halen naar de Verenigde Staten. Dat zegt zakenpartner Zak Brown.

George dook vorige week verrassend op tijdens de Grand Prix van China  Hij sprak daar met Formule 1-baas Bernie Ecclestone en Brown, oprichter en directeur van Just Marketing, over een mogelijke terugkeer van de Amerikaanse Grand Prix.

George slaagde er als eigenaar van de Indianapolis Motor Speedway in 2000 in de Formule 1 na jaren van afwezigheid weer naar Amerika te halen. Op het middenterrein van de befaamde oval werd hiervoor een Grand Prix-circuit aangelegd. Na 2007 verdween het evenement echter weer van de kalender en moet de Verenigde Staten het opnieuw zonder F1-race stellen.

Ecclestone wil graag terug naar de Verenigde Staten. Het liefst met een stratenrace in de buurt van New York. Volgens Brown kan George hierbij van dienst zijn. “De Amerikaanse Grand Prix hoeft niet per se op Indianapolis plaats te vinden. Tony heeft veel contacten in de autosport en hij weet wat er bij komt kijken om een race in de Verenigde Staten te organiseren”, aldus Brown op Motorsport.com.

De nieuwe baas van de Indianapolis Motor Speedway, Jeff Bulskus geeft aan dat George niet uit naam van de brickyard in China was. George heeft nog wel een aandeel in het toneel voor de Indianapolis 500.