De organisatoren van de Australische Grand Prix willen de toegangskaartjes voor de eerstvolgende Formule 1-race, in maart volgend jaar, goedkoper maken voor vrouwen. Hiermee hopen zij het percentage mannelijke en vrouwelijke bezoekers meer op gelijke hoogte te krijgen.
 
 
Tot nu toe bestond het publiek van de Grand Prix van Australië voor 85 procent uit mannen. Goedkopere toegangskaartjes zouden meer vrouwen naar Albert Park in Melbourne moeten lokken. De exacte details over deze plannen zijn nog niet bekend, maar het idee is goed ontvangen.

Om misbruik en fraude te voorkomen, is het de bedoeling dat de ’vrouwen-kaartjes’ een roze kleur krijgen. Ook zullen ze niet aan de kassa tijdens het Grand Prix-weelend te koop zijn, alleen in de voorverkoop. Dit zodat de organisatoren in de gaten kunnen houden hoeveel van deze kaartjes er precies verkocht worden. Het is namelijk de bedoeling dat het aantal vrouwelijke bezoekers niet boven de vijftig procent uitkomt. Hoeveel minder vrouwen gaan betalen dan mannen is overigens niet bekend.

Naast de goedkopere kaartjes voor vrouwen wordt er tijdens het Grand Prix-weekend ook een soort vrijgezellenbeurs georganiseerd in de buurt van bocht vier van het circuit. Hier zal onder andere gratis drank worden uitgedeeld.

Doel van dit alles is om een gevarieerder publiek aan te trekken dat tevens meer geld in het laadje brengt. De kosten voor de organisatoren van de Australische Grand Prix stijgen, wat is toe te wijzen aan Bernie Ecclestone. Door acties als deze te organiseren hopen de organisatoren een antwoord te hebben op de gestegen kosten.

LP