Er komt binnen afzienbare tijd mogelijk een Grand Prix de Meditterané op de Formule 1-kalender. Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde tijdschrift Autosport.


Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou die race willen laten verrijden op circuits als Valencia of Paul Ricard, eerder gastheer van de Grand Prix van Frankrijk (1971-1990). De Grand Prix de Meditterané zou de plaats in moeten nemen van ‘klassieke’ Europese circuits als de Nürburgring, Spa-Francorchamps of Hockenheim, met het oog op de financiële problemen waarmee de organisatoren in Duitsland en België kampen.

Valencia kondigde begin dit jaar nog aan het ‘Circuit Ricardo Tormo’ voor 15 miljoen euro op te knappen. Circuit Paul Ricard op het Zuid-Franse landgoed Le Castellet onderging enkele jaren geleden een forse renovatie en is er volgens circuitbaas Philippe Gurdjian helemaal klaar voor weer een Formule 1-race te organiseren. De baan wordt nu vooral als Formule 1 testcircuit gebruikt. ,,Alles is mogelijk, maar het laatste woord is aan Bernie Ecclestone’’, zegt Gurdjian in het tijdschrift. ,,Er is weinig voor nodig om het circuit klaar te maken voor een Grand Prix. Dus, waarom niet?’’

Enige kanttekening is wel dat er geen tribunes staan rond het Zuid-Franse circuit. En dat de organisatoren niet van plan zijn om de fans tegemoet te komen. Het zou dan uitdraaien op een zogeheten ’vips-only race’.