De organisatoren van de Grand Prix van Australië zijn gezwicht voor de druk van Bernie Ecclestone. De Formule 1-baas wil graag in Melbourne een nachtrace organiseren. De organisatie piekert daar niet over, maar komt Ecclestone wel tegemoet door de race later van start te laten gaan.Het contract van Melbourne loopt in 2010 af. Ecclestone dreigt echter de Australische GP van de kalender te schrappen als ze weigeren een nachtrace te organiseren. De organisatie sluit een nachtrace uit.

Bovendien verbiedt de staat Victoria de organisatie ervan. De organisatie denkt nu een goede compromis gevonden te hebben. ,,Het werkt voor iedereen: voor de toeschouwers thuis en voor het aanwezige publiek.”

De Australische organisatie denkt dat een latere starttijd wereldwijd meer toeschouwers oplevert. En dus is de aanvangstijd van 14.00 uur (lokale tijd) verschoven naar 15.30 uur. Dat betekent voor ons dat we langer in bed kunnen blijven liggen, aangezien de race in Nederland om 5.30 uur begint.

Ron Walker, voorzitter van de Australische Grand Prix-organisatie, verklaarde dat als de verandering in aanvangstijd inderdaad meer toeschouwers oplevert, ze in 2009 nog later van start zullen gaan. ,,Dan denken we aan een starttijd van 17.00 uur (lokale tijd).” In Nederland begint de race dan om 7.00 uur ’s ochtends.

Een belangrijke reden om Ecclestone wel tegemoet te willen komen, zijn de geringe extra kosten die de verschuiving van tijd oplevert. ,,In tegenstelling tot een nachtrace hoeft er niet extra geïnvesteerd te worden in de infrastructuur.”

LV