De Grand Prix van Canada staat in 2010 definitief op de Grand Prix-kalender. De organisatie van de race heeft bevestigd dat er een overeenkomst is gesloten met Bernie Ecclestone.Canada had al een plek op de voorlopige kalender die de FIA onlangs publiceerde, nadat de race dit jaar voor het eerst sinds 1987 ontbrak.

Bij absentie van een Amerikaanse Grand Prix betekende dat een volledige afwezigheid van de Formule 1 op het Noord-Amerikaanse continent, tot grote onvrede van de autofabrikanten. Voor hen is Amerika een belangrijke markt.

Norman Legault, de algemeen directeur van de Grand Prix van Canada, bevestigde vandaag dat de race definitief doorgaat. “Ik ben enorm opgelucht en blij met deze uitkomst”, aldus de Canadees. “Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat de Formule 1 in Canada zou terugkeren.”

“Deze race is niet alleen belangrijk voor de Formule 1, maar ook voor de teams, fabrikanten en sponsoren. Vooral ben ik blij voor de Canadese Formule 1-fans, want zij hebben een oprechte passie voor deze sport.”

De Grand Prix van Canada vindt plaats in het weekend van 6 juni 2010.

MB