De Grand Prix van China zou na 2010 wel eens van de kalender kunnen verdwijnen. De race kost te veel geld en de organisatie beraadt zich op stappen.Momenteel maakt de lokale overheid de balans op, maar duidelijk is al wel dat in de vijf edities van de Grand Prix van China die er tot nu toe zijn geweest, te weinig geld is verdiend. Qiu Weichang zegt namens Sjanghai dat wordt bekeken of het contract wel moet worden verlengd.

,,We zijn bezig met een kostenonderzoek, volgend jaar weten we meer. Maar het is onze bedoeling dat niet alleen Bernie, maar ook wijzelf er beter van worden. Als we dat kunnen bereiken dan overwegen we verder te gaan. We willen in elk geval geen verlies meer maken.”

Bernie Ecclestone heeft al gezegd dat hij in China ook een nachtrace wil zien, maar volgens Qiu is dat in zijn land geen optie. ,,Wat ze in Singapore gedaan hebben is een prima manier om toeristen naar een klein land te lokken. Het heeft ons uiteraard wel aan het denken gezet, maar wij zitten in een andere situatie. We hebben zelf ook ideeën over hoe we meer bezoekers moeten trekken, maar dat doen we dan wel op onze eigen manier.”

MB