De Britse Grand Prix verhuist in 2010 van Silverstone naar Donington. Dat heeft de FIA bekendgemaakt. De eigenaren van het circuit hebben een opknapbeurt ter waarde van een kleine 130 miljoen euro beloofd. In ruil daarvoor is er een tienjarig contract getekend.,,Na jaren van geduldig maar zinloos overleg met de BRDC zijn we blij dat Bernie Ecclestone er desondanks in geslaagd is om de Grand Prix van Groot-Brittannië op de kalender te houden”, schrijft Max Mosley.

De British Racing Drivers Club (BRDC) is eigenaar van Silverstone en al jarenlang in een strijd met Ecclestone en de FIA verwikkeld. Zo roept Ecclestone steevast dat Silverstone niet aan de standaard van de huidige Formule 1 voldoet. Donington Park is weliswaar zeer verouderd, maar de eigenaren van dat circuit hebben een renovatieplan beloofd, waar Ecclestone dus voor gezwicht is.

,,Eindelijk krijgt de Britse Grand Prix de locatie die het verdient,” aldus het vileine commentaar van Mosley. ,,We hebben begrepen dat het ontwikkelingsprogramma voor Donington aan de hoge eisen voldoet die wij en de FOM stellen.”

Bernie Ecclestone: ,,We wilden een eersteklas locatie voor de Britse Grand Prix, iets waar de fans trots op kunnen zijn. De renovaties aan Donington zullen daar voor zorgen. Het is een circuit dat de Britse motorsport terug op de kaart zal zetten.”

,,Het spijt me dat we Silverstone niet hebben kunnen helpen om voldoende geld in te zamelen voor de Grand Prix. De overheid had ze moeten helpen. Dat had ze vermoedelijk een fractie gekost van het bedrag dat voor de Olympische Spelen wordt vrijgemaakt.”

MB