India is in 2010 voor het eerst gastheer van een Grand Prix. Dat heeft het Indiaas Olympisch Comité, de organisator van de race, maandagochtend bij een persconferentie laten weten. De Grand Prix van India gaat plaatsvinden in de hoofdstad New Delhi op een nog te bouwen circuit. Formula One Management heeft twee locaties goedgekeurd, maar de organisatie mag zelf kiezen welke van de twee het uiteindelijk wordt. Het circuit wordt ontworpen door niemand minder dan Hermann Tilke.

De Duitser heeft de locaties eerder deze maand bekeken en heeft verslag gedaan aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Ecclestone overhandigde op zijn beurt ontwerpen van twee contracten aan de voorzitter van het Indiaas Olympisch Comité, Suresh Kalmadi, één over de promotie van de Indiase Grand Prix en één over de rechten van het circuit.

,,Het contract zal een geldigheidsduur van minimaal tien jaar hebben”, liet Kalmadi weten. ,,We moeten nu nog bekijken hoe we het circuit gedurende het jaar naast de Grand Prix zullen gaan gebruiken.”

Vanaf het moment dat Indiër Narain Karthikeyan in 2005 zijn debuut maakte in de Formule 1, heeft India een Grand Prix willen organiseren. Karthikeyan is op dit moment testcoureur bij het team van Williams en een Indiase Grand Prix zou Karthikeyan kunnen helpen een racezitje te krijgen.

Maar er zijn meer kapers op de kust. GP2-coureur Karun Chandhok won tijdens de Grand Prix van België zijn eerste GP2-race en bovendien is Chandhoks vader goed bevriend met de steenrijke Indiase zakenman Vijay Mallya. Zoals bekend heeft Mallya onlangs samen met Michiel Mol een bod van tachtig miljoen euro gedaan op het team van Spyker.

PPB/LP