Romain Grosjean denkt nog altijd kans te maken op het tweede stoeltje bij Renault, naast Kimi Räikkönen. “Volgens mij sta ik nog altijd op de lijst”, zo spreekt hij zijn hoop uit.

“Ik hoop dat ik het stoeltje krijg”, verklaart Grosjean tegenover Autosport. “Ik droom nog altijd van de Formule 1, want ik wil er graag weer in rijden. Zeker als teamgenoot van Kimi lijkt het me bovendien erg speciaal om en goed voor me om weer een kans te krijgen.”

“Volgens mij sta ik ook nog altijd op de lijst”, blijft de GP2-kampioen van dit jaar hoopvol. “Ik heb er in mijn ogen ook alles aan gedaan wat ik kon doen, onder meer tijdens de vrijdagtests die ik heb afgewerkt, dus ik wacht het nu maar af.”

De Fransman geeft verder nog aan dat hij met wisselende gevoelens tegen zijn eigen Formule 1-toekomst aankijkt. “Er is natuurlijk een verschil tussen optimistisch en realistisch zijn, en bij mij verschilt het per dag nogal hoe ik er tegenaan kijk, maar ik voel me goed en geloof er wel in dat het nog kan.”

“Dat moet natuurlijk ook wel, want als je er niet meer in gelooft, kun je de hoop net zo goed ook opgeven. Ik blijf er daarom ook gewoon vertrouwen in houden”, aldus Renaults reserve coureur van 2011, die overigens ook met een schuin oog naar een toekomst met BMW in de DTM kijkt.