Renault/Lotus heeft besloten om Romain Grosjean als tweede coureur aan te wijzen voor 2012. De Fransman wordt zodoende de teamgenoot van Kimi Räikkönen.

 

Grosjean liet onlangs nog weten twijfels te hebben over zijn Formule 1-toekomst en ook al andere opties buiten de koningsklasse te overwegen, maar mag zich nu dus toch verheugen op een comeback, nadat hij in 2009 al zeven races reed.

 

“Ik vind het geweldig dat ik in 2012 voor Lotus Renault GP mag gaan rijden”, jubelt de coureur in kwestie. “Ik kan echt niet ophouden met lachen als ik eraan denk dat ik volgend jaar weer achter het stuur van een Formule 1-bolide zit, en ik voel me erg bevoorrecht dat ik deze kans krijg”, zo laat Grosjean verder optekenen.

 

“Dat ik in Kimi Räikkönen een voormalig wereldkampioen als teamgenoot heb, die ook nog eens tot op het bot gemotiveerd is voor zijn comeback, zal mij bovendien ongetewijfeld gaan helpen in mijn ontwikkeling als coureur”, denkt de 25-jarige Fransman.

 

Grosjean reed zijn zeven races in 2009 ook al voor de formatie uit Enstone, en laat weten dat het wat dat betreft ‘als thuiskomen’ voelt dat hij volgend jaar wederom voor deze equipe aan de slag mag gaan. “Tegenwoordig ben ik als coureur echter veel meer volwassen, hetgeen mede komt door mijn succesvolle GP2-seizoen”, zo benadrukt de kampioen van die klasse.

 

“Ik weet zeker dat ik het team niet zal teleurstellen”, vervolgt een vastbesloten Grosjean, die woorden van dank uitspreekt aan de mensen die de deal mogelijk hebben gemaakt: “Total, waar ik al sinds 2006 steun van geniet, en mijn managementbureau Gravity Management staan wat dat betreft bovenaan de lijst.”

 

Renault-teambaas en Gravity-topman Eric Boullier is in zijn nopjes dat hij de komst van zijn landgenoot inmiddels kan bevestigen: “Romain heeft zich het laatste jaar geweldig ontwikkeld in de GP2 en heeft ook grote indruk gemaakt in zijn rol als testcoureur voor ons team. Ik vind het geweldig dat hij de teamgenoot van Kimi wordt en we zijn er allemaal zeker van dat hij ons team verder vooruit gaat helpen in deze periode van wederopbouw.”

 

Namens Grosjeans en Renaults gezamelijke sponsor Total laat Jacques-Emmanuel Saulnier weten dat het Franse olieconcern blij is dat het een steentje heeft kunnen bijdragen aan het onderbrengen van Grosjean bij het Formule 1-team: “We zijn blij dat we Romains droom werkelijkheid kunnen maken, want Total doet zijn best jong racetalent te ondersteunen en begeleiden.”