Romain Grosjean heeft de titel in de GP2 binnen. In België volstond een derde en een vierde plaats, aangezien naaste concurrent Giedo van der Garde tweemaal buiten de punten eindigde. Van der Garde staat ondanks de dubbele nul nog wel tweede in het kampioenschap, één punt voor de Fransman Jules Bianchi.

Van der Garde wist dat hij twee keer voor Grosjean moest finishen om nog kans te maken in Monza over twee weken. Een tik in de eerste bocht van de eerste race betekende dat hij een inhaalrace moest rijden. Een botsing met Gonzalez achter de safetycar betekende einde race voor Van der Garde. Aangezien Grosjean als derde achter Vietoris en Bianchi 6 punten opstreek, was de titel binnen voor de Fransman.

De tweede race leverde een overwinning op voor Filippi. Bianchi eindigde opnieuw als tweede en is Van der Garde op één punt genaderd, 49 om 48. Ook Pic, Filippi en Bird maken met 42, 40 en 37 punten nog kans op die tweede plek.

Grosjean heeft vijf van de zestien races gewonnen. Er zijn geruchten dat hij voor het einde van het seizoen opnieuw in de Formule 1 kan rijden, bij Renault. Hij zou dan Senna vervangen. “Uiteraard is mijn doel Formule 1. Maar wel op een goede manier. Dit jaar stap ik alleen maar in, als er garanties zijn voor 2012. Anders heeft het weinig zin. In 2009 zat er een GP2-coureur in een Formule 1-bolide.”