Lewis Hamilton is met relatief gemak naar de zege in Brazilië gereden. “Ik heb aardig zitten chillen.” Teamgenoot Nico Rosberg moest dieper gaan voor de tweede plek.

Hamiltons zege op Interlagos kwam eigenlijk nooit in gevaar. De enige die de Engelsman geregeld voor moest laten gaan, was safety car-piloot Bernd Mayländer.

Van achter had hij eigenlijk niks te vrezen van Rosberg. De enige die Hamilton qua pace kon evenaren, was de Nederlander Max Verstappen, maar door omstandigheden deed die niet mee om de zege.

“Dit was geen slechte dag voor me”, vertelt Hamilton op het erepodium. “Ik heb aardig zitten chillen, zo vooraan”, zegt de coureur die het zelfs één van z’n makkelijkste zeges noemt.

“Als het regent, gaat het meestal wel aardig voor me en vandaag ook”, vervolgt hij met gevoel voor understatement. Grote problemen vond hij namelijk niet op zijn pad.

“Het was natuurlijk wel wat tricky door de aquaplanning, maar er waren geen problemen, fouten of spins van onze kant. Het enige dingetje, is dat er in het begin water in mijn helm kwam!”

Door zijn zege, heeft Hamilton de titelstrijd verlengd tot en met de seizoensfinale in Abu Dhabi. “Ik ben in dit scenario de jager en het enige wat ik kan doen, is doorgaan met winnen.”

Hamilton gaat nu met een achterstand van twaalf punten op Rosberg naar Abu Dhabi. “Dat is meestal een goed circuit voor me, maar ik wil nu eerst hier van genieten”, zegt hij.

“Sinds ik als vijf, zes jaar oude jongen Ayrton Senna hier zag winnen, is het al een droom van me dat hier ook te doen”, aldus de coureur die een groot fan is van de legendarische Braziliaan.

Rosberg
Voor Rosberg viel er minder te genieten, maar heel ontevreden is hij ook weer niet. “Het viel vandaag niet mijn kant op, maar Lewis heeft het erg goed gedaan vandaag”, feliciteert hij Hamilton allereerst.

“Ik kan verder wel leven met deze tweede plek”, vertelt de coureur die in Abu Dhabi aan een tweede of derde plek genoeg heeft om kampioen te worden, zelfs als Hamilton wint.

In Brazilië hadden Rosbergs titelkansen overigens nog wel een knauw kunnen krijgen, met een bijna-spin. “Ik had wel even een momentje, ja, maar hield ‘m gelukkig op de baan”, kan hij er wel om lachen.

Formula One World Championship 2016, Round 20, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Sunday 13 November 2016 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid.