Lewis Hamilton denkt dat zijn team Mercedes in Canada wederom competitief zal zijn, maar de Brit voelt zich nog altijd niet geweldig lekker in zijn auto, de Mercedes W04.

“Als het droog is, dan denk ik dat we aardig competitief kunnen zijn”, voorspelt Lewis Hamilton, die in de grotendeels droge tweede training de tweede tijd reed, in gesprek met Sky Sports F1.

Met de momenteel belangrijkste factor in de Formule 1, de banden, zit het volgens Hamilton vermoedelijk wel goed bij Mercedes: “Ik weet nog niet hoe ze er na afloop van de training uitzagen qua slijtage, maar ze voelden prima aan.”

“Zelfs op het eind van de tweede training kon ik nog pushen toen het team daarom vroeg”, vertelt Hamilton. “Ik had toen nog gewoon de grip die ik nodig had, dus ik denk niet dat de banden een probleem voor ons gaan vormen.”

Hamilton klinkt dus positief, maar benadrukt toch dat er nog enige verbeterpunten zijn: “Ik voel me nog steeds niet heel comfortabel in de auto”, zo geeft hij aan.

“Ik had me vandaag een stuk strakker in de auto laten insnoeren dan normaal, aangezien ik daarvoor de indruk had dat ik te veel heen en weer bewoog in de cockpit. Dat hielp wel een beetje, maar het maake ook weer geen wereld van verschil”, aldus Hamilton, die onlangs ook al aangaf dat hij nog niet volledig op zijn gemak is met hoe zijn Mercedes W04 aanvoelt bij het aanremmen van bochten.

Nico Rosberg

Teamgenoot Nico Rosberg spreekt aan het eind van zijn vrijdag over een ‘interessante dag. Hij noteert in de tweede vrije training de vijfde tijd. “We hebben ons in de middag met name gericht op het uitproberen van de experimentele band die Pirelli naar Canada heeft meegenomen.”

“Ik kreeg aan de voorkant van de auto maar moeilijk temperatuur in die nieuwe banden”, vervolgt Nico Rosberg. Als gevolg daarvan remde ik er tijdens mijn run ook nog een flat spot op. Maar buiten dat was het een redelijk goede dag. Het blijft echter wel afwachten hoe we in de lange runs uit de verf zullen komen. Vandaag was het in ieder geval een frisse dag, maar zowel onder natte als droge omstandigheden was ik op mijn gemak.”