Lewis Hamilton heeft de kritiek van Bernie Ecclestone op zijn belangenbehartigers van XIX Entertainment afgedaan als ‘heel oneerlijk’, aangezien de firma hem in zijn ogen goed vertegenwoordigt.

 

Ecclestone noemde XIX Entertainment maandag ‘een ramp’ voor Hamilton en stelde verder dat hij door dit managementbureau niet goed wordt begeleid in een ‘jaar waarin hij veel last heeft gehad van persoonlijke problemen’, terwijl de McLaren-coureur volgens Ecclestone via zijn vertegenwoordigers ook in contact is gekomen met mensen uit de entertainment-wereld die een slechte invloed op hem hebben.

 

Eerder dit jaar had Hamiltons vader Anthony, die de belangen van zijn zoon tot en met begin 2010 behartigde, ook al kritiek op XIX Entertainment, aangezien hij vindt dat de mensen daarvan niet vaak genoeg bij een race zijn om zijn zoon te begeleiden.

 

In The Guardian komt Hamilton nu echter op voor het managementbureau dat hij sinds het begin van seizoen 2011 in dienst heeft: “XIX heeft dit jaar veel kritiek te verduren gehad, maar dat is heel oneerlijk”, vertelt hij. “Veel van de kritiek die ze ten deel is gevallen, valt namelijk op mijn conto te schrijven, aangezien ik ze er niet bij elke race bij heb willen hebben.”

 

“De mensen van XIX wilden wel gewoon naar elke Grand Prix komen, maar ik maak de beslissingen en gaf er de voorkeur aan tijdens een aantal races alleen te zijn”, legt de Engelsman uit.

 

“Vanaf volgend jaar zal er echter bij iedere race iemand aanwezig zijn”, verkondigt de wereldkampioen van 2008, die herhaalt nog altijd vierkant achter zijn keuze voor XIX te staan: “Ik ben nog steeds heel blij met mijn beslissing. Dit zijn geweldige mensen die me ondanks de kritiek aan hun adres gewoon geweldig blijven steunen. Ik weet zeker dat onze samenwerking succesvol gaat worden.”