De helm waarmee Haas-coureur Nico Hülkenberg zondagmiddag de Dutch GP in Zandvoort reed, heeft na afloop bij een veiling op het circuit een recordbedrag van €70.500 opgeleverd. De opbrengst gaat naar Lymph&Co, de stichting van Bernhard van Oranje, tevens mede-eigenaar van het circuit.

De veiling vond plaats in de Founders Lounge op Zandvoort en werd geleid door tv-presentator en oud-rugbyer JayJay Boske. De helm van Hülkenberg had voor Zandvoort een speciaal oranje-wit-design gekregen.

Lymph&Co heeft zich ten doel heeft gesteld om wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker financieel te ondersteunen en zoveel mogelijk aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

Lees ook: Bernhard van Oranje verheugd over support van Nico Hülkenberg

“Nico en zijn manager Raoul hadden zelf contact opgenomen omdat ze een goed doel wilden ondersteunen. Toen hebben we het gehad over Lymph&Co, ook een beetje als een verlengstuk van de samenwerking die we als stichting vorig jaar al hadden met het F1-team van Haas. Het initiatief voor deze actie komt bij Nico zelf  vandaan, dat vind ik het mooie. En hij heeft ook echt een connectie met Nederland, dus om die reden wilde hij juist hier iets speciaals doen”, vertelde Van Oranje over de totstandkoming van de samenwerking.

De prins, die zelf lymfeklierkanker had maar de ziekte overwon, is zeer begaan met zijn stiching. “Ongeveer één op de vijftig mensen krijgt de diagnose lymfeklierkanker. Alleen al in Nederland komen er jaarlijks ongeveer 4000 nieuwe patiënten bij en dit aantal stijgt. Bij kinderen is dit al de derde kankersoort. Wij ondersteunen wereldwijd het beste fundamentele onderzoek om te proberen tot  nieuwe behandelmethoden of geneeswijzen te komen. We krijgen aanvragen vanuit de hele wereld. Iedere euro die bij ons binnenkomt gaat naar onderzoek.”

Lees hier alles over de Dutch GP in Zandvoort


Nu in de winkel en digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland): ons dubbeldikke zomerpakket met reguliere editie & de Dutch GP Special! Met tussenrapport Tom Coronel, interview Max Verstappen en hoe koning Willem-Alexander in het geheim leerde racen!