Damon Hill, de kersverse voorzitter van de British Racing Drivers’ Club, maakt zich op voor gesprekken met Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De inzet is de toekomst van de Grand Prix van Engeland.


Hill zegt zich in zijn komende gesprekken vooral te richten op de middellange termijn, het jaar 2009 en daarna als de huidige overeenkomst tussen de BRDC en Ecclestone afloopt. De wereldkampioen Formule 1 van 1996 stelt vooral van Ecclestone te willen weten wat er van Silverstone wordt verlangd.

,,We willen als BRDC erg graag de Grand Prix organiseren. Dus willen we met Ecclestone om de tafel om te horen wat hij nu precies van ons verlangt. Wat we kunnen doen om de show te verbeteren. Vervolgens zullen we ons uiterste best doen die wensen te honoreren’’, aldus Hill op de website van het Britse magazine Autosport.

Ecclestone zegt er vanuit te gaan dat hij er met Hill uit zal komen. ,,Ik kan het prima met Damon vinden. We zullen zien wat er gebeurt’’, aldus de 75-jarige. ,,Er zijn nieuwe mensen bij de BRDC gekomen, die vast iets willen doen.’’

Silverstone werkt al jaren aan een grootscheepse renovatie van het circuit. De eerste plannen dateren al van 2001, maar er is sindsdien weinig progressie geboekt.