Damon Hill, naast oud-wereldkampioen tegenwoordig ook circuitbaas van Silverstone, geeft aan dat het onlangs gerenoveerde circuit er weer een tijdje tegenaan kan.

Silverstone verloor vorig jaar tijdelijk de rechten op de Britse Grand Prix aan het circuit van Donington. Toen het management van die baan de zaakjes financieel echter niet op orde kreeg, kwam de FIA toch weer bij Silverstone uit. Silverstone is inmiddels verzekerd dat het de komende zeventien jaar de Formule 1-race mag organiseren.

Hill, voorzitter van de British Racing Drivers' Club die Silverstone beheert, geeft aan dat het geen eenvoudige periode is geweest. "Er waren genoeg slapeloze nachten", zegt hij tegen de Mail on Sunday. Volgens Hill is de tijdelijke 'switch' naar Donington een duidelijke hint geweest voor de beheerders van Silverstone: "Bernie Ecclestone had gelijk toen hij zei dat we beter werk moesten leveren."

Dankzij de toezegging voor de komende zeventien jaar, heeft het circuit genoeg kapitaal bij elkaar kunnen krijgen om enkele ingrijpende wijzigingen door te voeren. Onderdeel daarvan is dat het circuit een make-over gekregen heeft. ESPN bericht dat de gerenoveerde baan ongeveer zevenhonderd meter langer is, en zes nieuwe bochten bevat. "Het is een baan voor de toekomst", verklaart Hill.

"Historisch gezien vinden coureurs Silverstone een leuke baan om te racen", zegt de wereldkampioen van 1996. "Hopelijk hebben we een spannende baan voor ze neergelegd. Coureurs zijn niet snel tevreden, maar de bochten zijn uitdagend en er zijn inhaalmogelijkheden."

De vuurdoop van het 'nieuwe' Silverstone is volgend weekend, als de FIA GT1-klasse het circuit aandoet.