Mocht Christian Horner, huidig Red Bull-teambaas, het voor het zeggen hebben bij Ferrari, dan had hij Felipe Massa vervangen na zijn desastreuze seizoensstart. Dat zegt hij in The Official Formule 1 Season Review 2012.

Slechts 25 punten scoorde de Braziliaan in de eerste elf races afgelopen seizoen. “Nee, ik zou hem niet in mijn team hebben gehouden”, aldus Horner. “De Formule 1 is een harde business, gebaseerd op resultaten. Je moet hem vergelijken met de andere coureur in dezelfde auto”, aldus de Red Bull-teambaas.

Volgens Horner was Ferrari ook op zoek naar een coureur om Massa te vervangen. “Ze hadden zelfs een van onze coureurs op het oog. Ze waren duidelijk bezorgd over de prestaties, maar konden blijkbaar geen betere vervanger vinden”, zegt Horner.

In de laatste negen races scoorde Massa 97 punten, inclusief twee podiumfinishes. Horner: “Massa had een goed laatste deel van het jaar. Uiteindelijk realiseerde Ferrari zich waarschijnlijk dat Massa voor 2013 de beste optie is.”

Massa verklaarde tijdens de jaarlijkse Ferrari Christmas Party ‘meer gemotiveerd dan ooit’ te zijn. “Het tweede deel van het jaar was een voorbereiding op volgend jaar”, belooft de 32-jarige Braziliaan. In 2012 eindigde de Braziliaan op 122 WK-punten, 156 minder dan teamgenoot Fernando Alonso.