Waar Ross Brawn en Bernie Ecclestone ervoor pleiten het verbod op teamorders af te schaffen, vindt Christian Horner dat de regel moet blijven bestaan.

De teamorder die Ferrari in de Grand Prix van Duitsland gaf, heeft een nieuwe discussie losgemaakt over het wel of niet handhaven van het verbod. Red Bull-teambaas Christian Horner houdt de regel graag in leven, zegt hij in Hongarije.

“Misschien moet er nog eens naar gekeken worden, maar naar mijn idee hebben we de afgelopen jaren een gezonde situatie in de Formule 1 gehad, omdat de coureurs tegen elkaar raceten. Dat zouden we moeten aanmoedigen in plaats van dwarsbomen.”

“De regel is niet voor niets in het leven geroepen. Dat was om te vermijden dat we weer zo’n situatie als in 2002 zouden krijgen”, vervolgt Horner, die daarmee verwijst naar de Grand Prix van Oostenrijk, waar Ferrari in de laatste ronde een teamorder uitdeelde.

Horner snapt dat er na Duitsland weer over de regel gesproken moet worden, maar het Red Bull-standpunt is wat hem betreft duidelijk. “Of het nou goed uitpakt of niet, wij laten onze jongens tegen elkaar racen. In Turkije betaalden we daar een hoge prijs voor, maar dat is onze filosofie.”