Tijdens de persconferentie op vrijdag kregen Ron Dennis, Nick Fry, Jenson Button en Kimi Raikkonen door een FIA-medewerker een waterpistool uitgereikt. Dit dankzij Ron Dennis, de grootste lolbroek van de Formule 1. ,,Ik had die verslaggever nog zo gezegd dat het off the record was”, vertelde Dennis. ,,Maar het gaat om een gesprek dat ik met hem had over mogelijkheden om de sport leuker te maken voor de pers en het publiek. Ik stelde voor om op vrijdag een paar journalisten samen met de coureurs over de baan te laten lopen om ze uit te leggen hoe de racelijnen liggen en dat soort dingen. Om het wat minder formeel te maken stelde ik gekscherend voor om ze allemaal een waterpistool mee te geven. Dat was natuurlijk een grapje. Het was niet de bedoeling dat het in de publiciteit zou komen.”

Ron Dennis stelde onlangs dat hij meer "fun" in de Formule 1 wil zien. Volgens Dennis zouden de coureurs wat meer moeten doen om hun sport te promoten. ,,Het moet allemaal wat menselijker worden." Dat leidde tot een opmerking van Bernie Ecclestone, die stelde dat nota bene McLaren het meest gesloten team van de Formule 1 is. ,,Hun rijders zie je nooit en ze doen niets om de sport te promoten”, aldus Ecclestone op de Nurburgring. ,,Het lijkt alsof Ron bedoelt dat de coureurs meer moeten doen voor de fans, behalve de coureurs die voor McLaren rijden.”

Het waterpistool was dus een klein pesterijtje van de FIA. ,,We dachten dat Ron daar wel om zou kunnen lachen”, aldus persman Richard Woods.

Dat viel tegen: nadat hij enigzins gegeneerd had uitgelegd waar de waterpistolen vandaan kwamen, vond Dennis toch nog een gelegenheid om Nick Fry in zijn hemd te zetten. De Honda-teambaas maakte een grapje over voortijdige ejaculatie toen zijn waterpistool niet wilde ophouden met spuiten. Dennis reageerde kalm en refereerde aan de Grand Prix van Imola 2005, toen beide BAR-Honda’s werden gediskwalificeerd wegens gesjoemel met de hoeveelheid benzine. ,,Dat komt omdat er een verborgen reservetankje inzit. Dat zou jij toch moeten weten, Nick.” Ja, met Ron Dennis is het altijd lachen.

Mischa Bijenhof