Het is nog niet zeker of Imola zijn plek op de Formule 1-kalender van 2007 terugkrijgt. De organisator van de race vreest dat de verbouwing van het circuit niet op tijd klaar is.
 


Op de kalender die de FIA vorige maand presenteerde ontbreekt de Grand Prix van San Marino. Wel is er een gat van vier weken rond de datum waarop normaal de race gehouden wordt. Er is dus niet veel fantasie voor nodig om te bedenken dat Bernie Ecclestone de race onder zijn voorwaarden alsnog door laat gaan. Die voorwaarden zijn inmiddels bekend: Imola moet op de schop. De werkzaamheden beginnen in oktober, maar Federico Bendinelli, de president van het bedrijf dat de Grand Prix organiseert, vreest dat het al te laat is.

,,Ik betwijfel of het werk in maart klaar is”, zegt Bendinelli in Autosprint. ,,We kunnen er zelf geen invloed op uitoefenen: alles wordt gedaan door het stadsbestuur van Imola en het ministerie van openbare werken. Zij keuren contracten goed of af en bepalen de deadlines. Ik heb Bernie Ecclestone voorgesteld om de race in september te houden, maar dat wilde hij niet.”

Het plan is om de chicane voor start/finish weg te halen en het pitcomplex te vergroten. ,,Zelfs als we alleen dat werk doen wordt het moeilijk. En dan heb ik het nog niet eens over de aan- en afvoerwegen rond het circuit die ook aangepast moeten worden.”

De kwestie is in Imola inmiddels uitgelopen op een openbare ruzie. De burgemeester van Imola heeft al laten weten dat Bendinelli’s bedrijf Sagis de schuld krijgt als de race niet doorgaat.