Volgend jaar ontbreekt de Grand Prix van San Marino op de Formule 1-kalender. De burgemeester van Imola is er echter van overtuigd dat het Formule 1-circus in 2008 zal terugkeren.Geen achttien races, zoals dit jaar, maar zeventien races zullen er in 2007 verreden worden. Slachtoffer van dit besluit is de Grand Prix van San Marino geworden. Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het circuit van Imola sterk verouderd en zal er flink verbouwd moeten worden, voordat de Formule 1 zal terugkeren.

Imola’s burgemeester Massimo Marchignoli beweert dat in 2008 er weer een Grand Prix van Imola zal zijn. Hij baseert zijn uitspraak op een garantie die hij naar eigen zeggen van Ecclestone heeft gekregen. ,,Ecclestone heeft mij gegarandeerd dat, als alle werkzaamheden in 2008 afgerond zullen zijn, de Formule 1 weer naar Imola zal komen", aldus Marchignoli in de Italiaanse krant Gazetta dello Sport.

Er moet tot die tijd echter nog een hoop gebeuren. Het oude pitcomplex werd afgelopen zondag afgebroken en met tien miljoen euro van de Italiaanse overheid, zal er een geheel nieuw complex gebouwd worden. Het nieuwe pitcomplex wordt 380 meter lang en zal drie verdiepingen tellen voor onder andere kantoren en een race control ruimte. Dit alles in de buurt van de Rivazza-bocht.

De opening van het nieuwe pitcomplex wordt in mei volgend jaar verwacht.

LP