Het circuit van Imola in San Marino gaat een flinke verbouwing tegemoet. De plannen voor het project werden gisteren door de Duitse architect Hermann Tilke op het stadhuis van Imola gepresenteerd.
 


Er wordt tien miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing. Vijf miljoen is afkomstig van de Italiaanse regering, de andere vijf komen van de zogeheten ‘Sagis-groep’, die de leiding over het circuit heeft.

In april zal Tilke zijn eerste plannen op papier zetten, de definitieve versie wordt in juni van dit jaar verwacht. Doel is om de infrastructuur naar het circuit te verbeteren en de baan zelf sneller te maken. Dit wil men onder andere realiseren door de ‘Variante Bassa’ chicane recht te maken. Daarnaast staat er ook een nieuwe paddock op de planning.

De zogeheten ‘Agip grandstand’ naast de ‘Variante Bassa’ wordt afgebroken om plaats te maken voor dertig nieuwe pitboxen met daar bovenop hospitality ruimtes. De oude garages worden omgetoverd tot een nieuw mediacentrum.

Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone de plannen al goedgekeurd. De zegen van de FIA had Imola al. ,,Het is een interessant project en zal ongeveer zes maanden duren. Het is voor het begin van de Grand Prix van volgend jaar klaar", zegt Massimo Marchignoli, burgemeester van Imola.

Dit jaar wordt de Grand Prix van San Marino op 24 april verreden.

LP