Naast Zuid-Korea, dat in 2010 een Grand Prix mag organiseren, heeft nu ook India ambities getoond om de Formule 1 naar het land te halen. Bernie Ecclestone is al aan het onderhandelen. Onlangs liet Ecclestone weten met een regionale regering in India in gesprek te zijn, maar hij zei niet om welke regio het precies ging. Volgens de Formule 1-baas zal Europa in de toekomst de derde economie ter wereld worden en niet meer in staat zijn om te kunnen concurreren met landen als China, Korea en India.

,,Partijen uit verschillende regio’s in India hebben tegenover Bernie interesse getoond", vertelde Vicky Chandhok van de Indiase autosportfederatie aan persbureau Reuters. ,,De mogelijke investeerders is verteld om te kijken naar een multi-functioneel complex dat sport en plezier combineert. Formule 1 zal daar een incidenteel onderdeel van uitmaken", aldus Chandhok.

Chandhok, wiens zoon Karun werkt aan een race-carrière en dit jaar het Aziatische Formule Renault V6-kampioenschap won, gaf aan dat het Formula One Management aan het einde van dit jaar een geschikte regio in India zal aanwijzen.

Tot nu toe is Narain Karthikeyan de enige Formule 1-coureur uit India geweest. In 2005 reed hij voor het toenmalige Jordan en op dit moment is hij testcoureur bij Williams.

LP